top of page

ארגוני עובדים בולטים וועדים

 

 

במדינת ישראל הגוף העיקרי להתאגדות עובדים זה ההסתדרות החדשה בראשות אבי ניסנקורן, איגודי העובדים החזקים ביותר הם עובדי המדינה שמאוגדים תחת ארגון הבת של ההסתדרות החדשה, "הסתדרות עובדי המדינה.

ארגונים נוספים הם : הסתדרות המורים,הסתדרות הרופאים,ארגון כוח לעובדים,הסתדרות העובדים הלאומית,ארגון המורים ועוד..

קצת הסבר על ארגוני העובדים הקיימים:

הסתדרות העובדים החדשה:

 

 

 

ההסתדרות הכללית של העובדים העבריים בארץ ישראל, הוקמה בחודש דצמבר 1920, כארגון הגג שכלל את כל מפלגות הפועלים היהודיות בארץ. ההסתדרות הוקמה כמסגרת על מפלגתית של ציבור הפועלים, והיוותה את הכוח המרכזי בהנהגת היישוב לביצוע המשימות העיקריות של התנועה הציונית.

המהפך בבחירות לכנסת בשנת 1977 צמצם את כוחה של מפלגת השלטון (מפלגת פועלי ארץ ישראל – מפא"י) כוחות פוליטיים חדשים נכנסו לזירה והשפיעו מהותית על מבנה ההסתדרות.

מדינת ישראל השתלבה מבחינה כלכלית בשוק הגלובאלי והחופשי. מעמדה של חברת העובדים הצטמצם. בשנת 1994 שונה השם ל: "הסתדרות העובדים הכללית החדשה". במשך שנות קיומה היא נחשבת לאיגוד המקצועי הגדול ביותר המייצג את מרבית העובדים המאוגדים במגזר הציבורי והפרטי.

כוח לעובדים:

 

 

 

הארגון הוקם בשנת 2007 והוא מאגד בתוכו עובדים מתחומים שונים. הארגון מסייע לקבוצות עובדים להתאגד ולהקים ועדי עובדים, על מנת להגן על זכויות העובדים ואף לחתום מול המעסיק על הסכם קיבוצי שמעגן בתוכו את שיפור תנאי ההעסקה.

לפי אתר הארגון נכון לשנת 2013 מאוגדים בכוח לעובדים כ–10,000 עובדים ועובדות. בכוח לעובדים כל החברים שווים ונהנים מזכות שווה לבחור, להיבחר ולהשפיע.

הסתדרות הצעירים בישראל:

 

 

 

ארגון "הרשת - הסתדרות הצעירים בישראל" פועל לקידום השוויון בישראל.

מטרת הארגון היא לשפר את תנאי הנוער והצעירים בישראל ולדאוג לזכויותיהם. לפי אתר האינטרנט של הסתדרות הצעירים, הארגון מעודד צרכנות נבונה ומוסרית, לכן החברות בארגון מוזילה את הוצאות החיים של הנוער והצעירים דרך מתן מענה לצרכים הלימודיים, הבריאותיים, התרבותיים והכלכליים כגון: הנחה על קורס פסיכומטרי, כרטיסי קולנוע, הנחות על שיעורים פרטיים, ביטוח בריאות מקיף במחיר זעום ועוד.

ארגון מען:

 

 

 

ארגון העובדים מען הינו איגוד עובדים עצמאי, המאגד עובדים ללא הבדלי לאום, דת, מין או מקצוע. לפי הפרסומים של הארגון הוא פועל לארגן את הפועלים הבלתי מאורגנים, המהווים יותר משני שליש מכוח העבודה בישראל.

מען מסייע לכל עובדת או קבוצת עובדים המעונינים בהדרכה מקצועית וסיוע משפטי, להקים ועד עובדים, לעגן את זכויותיהם בהסכם קיבוצי, או להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.

מען פועל עם עובדי הצווארון הכחול ועם אקדמאים באופן שוויוני. ענף ההובלה ונהגי המשאיות הוא אחד הענפים המרכזיים בו מען מתמקד. במקביל, מען פעיל באיגוד מורים במכללות ומוסדות אמנות.

ההסתדרות הרפואית בישראל:

 

 

 

ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) היא ארגון העובדים היציג של רופאי ישראל. הארגון מייצג כ-95% מכלל הרופאים במדינה והוקם בשנת 1912.

לפי אתר ההסתדרות היא קבעה לעצמה את המטרות והמשימות הבאות: קידום מעמד הרופא ושמירה על האינטרסים שלו, קידום רפואה איכותית, חיזוק מערכת הבריאות הציבורית, שמירה על האינטרסים של המטופלים בהתאם לשיקול דעת רפואי, קידום אופייה הציבורי של מערכת הבריאות והגדלתה של ההוצאה הלאומית לבריאות, תקני כוח אדם, עומס העבודה והשתכרות הרופאים, טיפול בנושא המחסור ברופאים, שיפור סביבת העבודה וקידום עבודת צוות, קידום ושיפור איכות הרפואה.

ההסתדרות העובדים הלאומית:

 

 

 

ההסתדרות נוסדה בירושלים בשנת 1934 על ידי התנועה הרביזיוניסטית. הארגון קבע לעצמו את העיקרון ששעריו פתוחים לכל עבד ללא קשר לשיוך המפלגתי.

עוד נקבע כי הארגון עוסק בעניינים מקצועיים של חבריו, מקיים שיתוף פעולה עם גופים שונים לקידום מעמד העובד ושמירה על זכויותיו וכינון יחסי עבודה תקינים והוגנים.

עובדי הארגון מסייעים לכל ועד עובדים לנהל מו"מ עם המעביד לצורך הסכם קיבוצי, מייעצים בתחום הפנסיה ומגישים סיוע משפטי בענייני זכויות העובד, דיני עבודה והתמודדות מול מעסיקים.

הסתדרות המורים בישראל

 

 

הסתדרות המורים הוא ארגון העובדים הותיק בישראל. הוא הוקם בשנת 1903. לפי אתר הארגון מטרתו לקדם ולבסס את מעמד המורה, להגן על זכויותיו ותנאי עבודתו. מדובר בארגון הגדול ביותר שחברים בו בין השאר: גננות, מורים בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים, במכללות, מפקחים ומנהלים במשרד החינוך.

ההסתדרות מתגאה ברפורמת ההוראה שנקראת "אופק" המתמקדת בשעות הוראה פרטניות עם התלמיד. ההסתדרות הקימה קרן לקידום מקצועי של המורים. סופקו מחשבים ניידים לכל המורים והוקמו שירותי ייעוץ משפטי למורים וגננות. הוקמה עמותת מורים בחסותה נערכים כנסים, ימי עיון והשתלמויות למורים.

קיראו עוד על: זכויות מורים בעבודה

 

ארגון עובדי המים:

 

 

 

הארגון נוסד בשנת 1954 כאגודה חקלאית שיתופית. לפי אתר הארגון הוא שם הוקם במטרה ליעל את השימוש במים, לשפר ולשכלל את מערכות המים של לקוחות האגודה וצרכני המים, להכשיר אנשי ניהול ותפעול, לקדם ולשפר את הטכנולוגיה והידע התפעולי והניהולי של מערכות לאספקת מים, השקיה, ניצול שפכים והשבת קולחים.

הארגון מאגד ישובים רבים מהמגזר הכפרי, קיבוצים ומושבים ומעניק לחבריו וללקוחותיו - תאגידי מים, אגודות מים, מועצות וארגונים שונים טיפול מקצועי בנושאי התשתיות הזורמות ומשמש לחבריו נציג מקצועי בתחומי המים השונים.

 

בנוסף במדינת ישראל ישנם וועדי עובדים חזקים שמאוגדים תחת ארגוני העובדים וביניהם נמצאים:

ועדים בהסתדרות עובדי המדינה כמו:ועד עובדי מס הכנסה,ועד עובדי משרד האוצר,ועד עובדי משרד החוץ,ועד עובדי משרד התחבורה,ועד עובדי המוסד לביטוח לאומי,ועד עובדי דואר ישראל,ועד עובדי נמל אשדוד ונמל חיפה, ועד עובדי רשות שדות התעופה,ועד עובדי שירות התעסוקה,ועד עובדי בתי המשפט,ועד עובדי רשות האוכלוסין וההגירה,ועד עובדי משרד החינוך,ועדי הרשויות המקומיות,ועד עובדי חברת החשמל,

ועדים נוספים:ועד עובדי קופ"ח מאוחדת,ועד עובדי כי"ל,ועד עובדי אגד,ועד עובדי קק"ל, ועד עובדי חברות הסלולר ועוד..

 

היום התנאי להתאגדות עובדים במסגרת מקצועית היא החתמת שליש מהעובדים בכדי להפוך לארגון העובדים הרשמי, היום החוק קובע בנוסף שאסור למעסיקים למנוע או לנסות לעצור הקמת ועד עובדים, זאת עקב מקרי עבר.(פורטל זכויות עובדים)

 

 

 

bottom of page