top of page
Writer's pictureמאיר פלג

צ'ק ליסט ראשוני לבדיקת אתר

כתוב הסבר מפורט לכל סעיף וסעיף כדי ליצור מסמך הדרכה ברור -

צ'ק ליסט ראשוני לבדיקת אתר בדוק האם אתרך תואם לכללי עיצוב וממשק משתמש המקובלים, והמביאים תוצאות. זו רשימה ראשונית בלבד, בעיקר ויזואלית, מקצתה שימושית, ויש שפע בדיקות פנימיות נוספות שאפשר-כדאי-צריך לבצע. בחלק עליון של הדף מופיע לוגו חברה בחלק עליון של הדף מופיע סלוגן או תיאור פעילות חברה קצר מספר טלפון או פרטי קשר אחרים מופיעים במקום מרכזי יש דרך חלופית ליצירת קשר (קישור לטופס צור קשר או טלפון חוזר) פרטי תפריטים קצרים וברורים בתפריט האתר מודגש מידע חשוב דף/מחלקה/קטגוריה שמשתמש נמצא בה - מובלט כותרות דפים משוכפלים ומפרטים פרטי תפריט בדפים פנימיים קיים מסלול ניווט לוגו בחלק עליון מקושר לדף הבית מידע חשוב מופיע במסך ראשון מתחת לחלק עליון של הדף לא מופיעים באנרים ואלמנטים בעלי/חסרי משמעות "כפתורים" נראים כמו כפתורים ומניעים ללחוץ עליהם קישורים בטקסט מודגשים מספר סגנונות עיצוב טקסט לא עולה על 2-3 (פונטים…) באתר אין דפים ריקים, בעמודים אין ריבוי שטחים ריקים טפסי צור קשר מכילים מינימום שדות חובה, מעבר משפה לשפה בראשית או בסוף.. שדות חובה בטפסים - מודגשים הודעות שגיאה במילוי טפסים מופיעים ליד שדות מתאימים ישנה בדיקת תקינות בטפסים אין //חסר כפתור ניקוי טפסים או ביטול שליחת טופס כפתור "שליחת מסר / הודעה" ברור ומובלט לאחר מילוי טופס ושליחת מידע, מתקבלת תגובה שהנתונים נשלחו בהצלחה ומתי תתקבל תשובה צלמית אתר - אייקון ב URL התאמה לטלפון חכם שגיאות כתיב בטקסטים טקסטים לא מיושרים שטחים לבנים ריקים במסכים "מתגלגלים"- חוסר פרופורציות

סעיף 1: לוגו ותיאור החברה - בדקו האם לוגו החברה מופיע בצורה בולטת בראש האתר. הלוגו צריך להיות גלוי בבירור וניתן לזיהוי. - דאגו לכלול ליד הלוגו סלוגן או תיאור קצר של פעילות החברה. זה עוזר למבקרים להבין במהירות את מטרת האתר.

סעיף 2: מידע ליצירת קשר - ודא שהאתר כולל מספר טלפון או מידע אחר ליצירת קשר במיקום מרכזי. זה מקל על המשתמשים למצוא וליצור קשר עם החברה. - בנוסף, ודא שקיימת דרך חלופית ליצור קשר, כגון קישור לטופס יצירת קשר או תכונת התקשרות חוזרת. זה מספק למשתמשים אפשרויות שונות לפנות.

סעיף 3: תפריט אתר - בדקו שיש באתר תפריט ברור ותמציתי. התפריט צריך להיות נגיש בקלות ולהציג חלקים או קטגוריות חשובות באתר. - ודא שפרטי התפריט בדפים הפנימיים תואמים לתפריט הראשי. משתמשים צריכים להיות מסוגלים לנווט באתר בקלות באמצעות התפריט.

סעיף 4: מידע מודגש - זהה מידע חשוב באתר וודא שהוא מודגש כראוי. זה יכול לכלול הצעות מיוחדות, הכרזות חשובות או פרטים מרכזיים על מוצרים או שירותים. - הדגש את הדף, המחלקה או הקטגוריה שהמשתמש נמצא בה כעת. זה עוזר למשתמשים להבין את מיקומם באתר.

סעיף 5: נתיב ניווט - ודא שיש נתיב ניווט ברור למשתמשים. משתמשים צריכים להיות מסוגלים לנווט בקלות בין חלקים שונים באתר ולהבין את מיקומם הנוכחי.

סעיף 6: קישור לדף הבית - יש לוודא כי לוגו החברה בחלק העליון של האתר מקושר לעמוד הבית. לחיצה על הלוגו אמורה להחזיר את המשתמשים לעמוד הראשי של האתר.

סעיף 7: תוכן מסך ראשון - בדקו שמידע חשוב מופיע במסך הראשון מתחת לחלק העליון של העמוד. זה מבטיח שמשתמשים רואים מיד תוכן רלוונטי מבלי לגלול למטה.

סעיף 8: באנרים ואלמנטים - יש לוודא שבאנרים ואלמנטים חסרי משמעות או חסרי משמעות אינם מופיעים באתר. תוכן לא רלוונטי יכול להסיח את דעת המשתמשים ולהשפיע על חווית המשתמש הכוללת. - ודא שכפתורים באתר מעוצבים כך שיראו כמו כפתורים. על המשתמשים לזהות אותם בקלות כרכיבים הניתנים ללחיצה ולהבין את מטרתם.

סעיף 9: קישורים מודגשים - זהה קישורים בתוך הטקסט וודא שהם מודגשים כראוי. זה יכול לכלול קו תחתון של הקישורים או שימוש בצבע אחר כדי להבדיל אותם מטקסט רגיל.

סעיף 10: עיצוב טקסט - בדוק שמספר סגנונות עיצוב הטקסט, כגון גופנים, אינו עולה על 2-3. עקביות בעיצוב טקסט יוצרת חוויה ויזואלית מגובשת למשתמשים.

סעיף 11: דפים ורווחים ריקים - ודא שאין באתר דפים ריקים. כל הדפים צריכים להכיל תוכן ומידע רלוונטיים. - וודא שבעמודים לא יהיו מקומות ריקים מוגזמים, מה שעלול לגרום לאתר להיראות לא גמור או לא מקצועי.

סעיף 12: טפסי יצירת קשר - בדקו שטופסי יצירת קשר באתר מכילים מינימום שדות חובה. זה מונע מהמשתמשים להיות מוצפים על ידי יותר מדי שדות טופס. - ודא שטופסי יצירת קשר יכולים לעבור בין שפות בתחילת הטופס או בסוף הטופס, תוך מתן תמיכה רב לשונית למשתמשים. - ודא שהודעות שגיאה מוצגות לצד שדות הטפסים המתאימים כאשר משתמשים ממלאים טפסים בצורה שגויה. זה עוזר למשתמשים לזהות ולתקן בקלות כל שגיאה.

סעיף 13: בדיקת תקינות הטופס - יש לוודא שיש בדיקת תקינות בטפסים. זה מבטיח שמשתמשים מזינים מידע חוקי ומונע שגיאות הגשה.

סעיף 14: סמל בכתובת האתר - בדוק אם באתר מופיע סמל בכתובת האתר. סמל זה, המכונה גם favicon, עוזר למשתמשים לזהות ולהבחין בקלות באתר כאשר מספר כרטיסיות פתוחות.

סעיף 15: התאמה לסמארטפון - לוודא שהאתר מותאם כראוי לסמארטפונים. זה צריך להיות מגיב ולהופיע בצורה נכונה במכשירים ניידים, לספק חווית משתמש חלקה.

סעיף 16: שגיאות כתיב - ודא שאין שגיאות כתיב בטקסט ברחבי האתר. שגיאות כתיב יכולות להשפיע לרעה על האמינות והמקצועיות של האתר.

סעיף 17: יישור טקסט - בדוק שכל הטקסט באתר מיושר כהלכה. טקסט לא מיושר או לא מיושר יכול לגרום לאתר להיראות מבולגן ולא מאורגן. סעיף 18: שטחים לבנים ריקים - יש לוודא שלא יהיו רווחים לבנים ריקים במסכים "מתגלגלים". מסכים מתגלגלים מתייחסים לקטעים באתר הדורשים גלילה. חללים ריקים עלולים לשבש את הזרימה והעיצוב של הדף. - ודא שהפרופורציות של אלמנטים שונים באתר מאוזנים. עיצוב פרופורציונלי יוצר ממשק משתמש נעים ויזואלי הרמוני. כתוב הסבר ארוך לגבי כל סעיף וסעיף בנפרד סעיף 1: לוגו ותיאור החברה לוגו החברה הוא מרכיב חיוני באתר אינטרנט מכיוון שהוא מייצג את זהות המותג. זה צריך להיות ממוקם בצורה בולטת בחלק העליון של האתר, כדי להבטיח שהוא יהיה גלוי וניתן לזהות בקלות למבקרים. יש לעצב את הלוגו באופן המשקף את תדמית החברה ואת ערכיה. בנוסף ללוגו, חשוב לכלול ליד הלוגו סלוגן או תיאור קצר של פעילות החברה. זה מספק למבקרים הבנה מהירה של מה שהחברה עושה ועוזר להגדיר את ההקשר לשאר חלקי האתר. הסלוגן או התיאור צריכים להיות תמציתיים, אינפורמטיביים ומתאימים למסרים של החברה.

סעיף 2: מידע ליצירת קשר מידע ליצירת קשר הוא מרכיב מכריע באתר, שכן הוא מאפשר למשתמשים ליצור קשר עם החברה. חיוני לוודא שהאתר כולל מספר טלפון או פרטי קשר רלוונטיים אחרים במיקום מרכזי. זה יכול להיות ממוקם בכותרת העליונה, התחתונה או בקטע ייעודי "צור קשר". בנוסף לפרטי הקשר העיקריים, כדאי לספק למשתמשים דרך חלופית ליצור קשר. זה יכול להיות בצורה של קישור לטופס יצירת קשר או תכונת התקשרות חוזרת, המאפשרת למשתמשים לבחור את שיטת התקשורת המועדפת עליהם. מתן אפשרויות יצירת קשר מרובות משפר את נוחות המשתמש והנגישות. סעיף 3: תפריט אתר תפריט האתר משמש ככלי ניווט למשתמשים לחקור חלקים ודפים שונים באתר. חשוב שיהיה תפריט ברור ותמציתי שניתן לגשת אליו בקלות מכל עמוד. התפריט צריך להיות מעוצב באופן שינחה את המשתמשים באופן אינטואיטיבי לחלקים החשובים באתר. בעת בדיקת תפריט האתר, חשוב להקפיד על עקביות בין התפריט הראשי לפרטי התפריט בדפים הפנימיים. משתמשים צריכים להיות מסוגלים לנווט באתר בצורה חלקה ולמצוא את המידע הרצוי ללא בלבול. עקביות בעיצוב ובמבנה התפריט משפרת את השימושיות וחווית המשתמש.

סעיף 4: מידע מודגש הדגשת מידע חשוב באתר מסייעת למשוך תשומת לב לפרטים מרכזיים, הודעות או הצעות. זה יכול לכלול הדגשת מבצעים מיוחדים, הנחות לזמן מוגבל או עדכונים חשובים שמשתמשים צריכים להיות מודעים אליהם. על ידי הדגשה ויזואלית של מידע חשוב, משתמשים נוטים יותר לעסוק בו ולבצע פעולות רצויות. היבט נוסף של הדגשת מידע הוא לציין את הדף, המחלקה או הקטגוריה שהמשתמש נמצא בה כעת. ניתן להשיג זאת באמצעות רמזים חזותיים כגון הדגשת פריט התפריט המתאים או שימוש בניווט בפירורי לחם. על ידי הדגשת מיקומו של המשתמש באתר, קל יותר לנווט ולמצוא מידע רלוונטי.

סעיף 5: נתיב ניווט נתיב ניווט ברור ואינטואיטיבי חיוני למשתמשים כדי לנווט באתר ביעילות. המשתמשים צריכים להיות מסוגלים להבין את מיקומם הנוכחי בתוך מבנה האתר ולמצוא את דרכם בקלות אל מדורים או דפים אחרים. הבטחת נתיב ניווט ברור כרוכה בעיצוב היררכיה הגיונית של דפים, ארגונם לפי קטגוריות או מחלקות, ומתן רכיבי ניווט בולטים כגון תפריטים או פירורי לחם. משתמשים צריכים להיות מסוגלים לחזור בקלות לאחור או להתקדם בתוך האתר מבלי להרגיש אבודים או מבולבלים.

סעיף 6: קישור לדף הבית קישור לוגו החברה בחלק העליון של האתר לדף הבית הוא מוסכמה נפוצה בעיצוב אתרים. לחיצה על הלוגו אמורה להחזיר את המשתמשים לעמוד הראשי של האתר, ללא קשר למיקומם הנוכחי באתר. תכונה זו משמשת קיצור דרך נוח למשתמשים לחזור לדף הבית, שהוא לרוב נקודת ההתחלה לחקר האתר. זה מספק עקביות והיכרות, מכיוון שהמשתמשים מצפים שהלוגו יתפקד כקישור לדף הבית. זה עוזר למשתמשים לנווט באתר בצורה יעילה יותר ומפחית חיכוכים בחוויית המשתמש.

סעיף 7: תוכן מסך ראשון התוכן המופיע במסך הראשון, ממש מתחת לחלק העליון של העמוד, הוא חיוני למשיכת תשומת לב המשתמשים ולספק להם מידע חשוב ללא צורך בגלילה. אזור זה מכונה בדרך כלל "בחלק העליון והקבוע" ויש לבצע אופטימיזציה כדי למשוך משתמשים ולהעביר מסרים מרכזיים ביעילות. חשוב לבחור בקפידה ולתעדף את התוכן המופיע בחלק זה. זה יכול לכלול סקירה תמציתית של החברה, תכונות או יתרונות מרכזיים, או קריאה משכנעת לפעולה שמנחה את המשתמשים לנקוט בפעולה מיידית. על ידי הצבת מידע חשוב במיקום בולט זה, יש סיכוי גבוה יותר שמשתמשים יתקשרו בו וימשיכו לחקור את האתר.

סעיף 8: באנרים ואלמנטים באנרים ואלמנטים חסרי משמעות או חסרי משמעות יכולים להשפיע לרעה על חווית המשתמש ולהסיח את דעת המשתמשים מהתוכן והמטרות העיקריות של האתר. חשוב לעיין באתר ולוודא שכל הבאנרים והאלמנטים משרתים מטרה ותורמים לחוויית המשתמש הכוללת. יש להשתמש באנרים באופן אסטרטגי כדי לקדם הכרזות, הצעות או אירועים חשובים. הם צריכים להיות מושכים ויזואלית, להעביר בבירור את המסר המיועד ולספק קריאה ברורה לפעולה. יש להסיר או למזער אלמנטים חסרי משמעות או חסרי משמעות שאינם מוסיפים ערך או תורמים לחוויית המשתמש כדי לשפר את איכות האתר הכוללת. בכל הנוגע לכפתורים באתר, יש לעצב אותם באופן שיעיד בבירור על האופי הניתן ללחיצה. משתמשים צריכים לזהות בקלות כפתורים כאלמנטים אינטראקטיביים שניתן ללחוץ עליהם כדי לבצע פעולה. עיצוב נכון, כגון שימוש בצבעים, צורות ותוויות טקסט מתאימות, עוזר למשתמשים להבין את מטרת הכפתור ומעודד אינטראקציה.

סעיף 9: קישורים מודגשים הדגשת קישורים בתוך הטקסט עוזרת למשתמשים לזהות ולהבדיל אותם מתוכן טקסט רגיל. ניתן להשיג זאת על ידי שימוש בצבעי טקסט שונים, קו תחתון או הוספת רמזים ויזואליים אחרים כדי להבליט את הקישורים. על ידי הדגשת קישורים, משתמשים יכולים לזהות במהירות אלמנטים הניתנים ללחיצה ולנווט לדפים רלוונטיים או למשאבים חיצוניים. זה משפר את חווית המשתמש הכוללת ומפחית את המאמץ הנדרש למשתמשים למצוא מידע נוסף ולגשת אליו.

סעיף 10: עיצוב טקסט שמירה על עקביות בעיצוב טקסט חשובה ליצירת ממשק משתמש מגובש ונעים חזותית. בכל הנוגע לגופנים וסגנונות טקסט, מומלץ להגביל את מספר סגנונות עיצוב הטקסט ל-2-3. שימוש במספר מוגבל של גופנים, גדלי גופנים וסגנונות גופנים מבטיח זהות ויזואלית עקבית בכל האתר. ערבוב של יותר מדי גופנים או סגנונות עיצוב טקסט עלול ליצור חווית משתמש כאוטית ומבלבלת. על ידי שמירה על עיצוב טקסט פשוט ועקבי, משתמשים יכולים לקרוא ולהבין את התוכן בקלות ללא הסחות דעת.

סעיף 11: דפים ורווחים ריקים דפים ריקים או דפים עם שטחים ריקים מוגזמים עלולים ליצור רושם שלילי ולגרום לאתר להיראות חלקי או חסר תוכן. חשוב לעיין באתר ולוודא שכל הדפים מכילים מידע רלוונטי ובעל ערך עבור המשתמשים. יש למזער גם חללים ריקים במסכים מתגלגלים, הדורשים גלילה כדי לראות את התוכן המלא. סידור תוכן נכון ושימוש פרופורציונלי בחללים עוזרים לשמור על פריסה מאוזנת ומושכת מבחינה ויזואלית. זה תורם לחוויית משתמש חיובית ומעודד משתמשים לחקור את האתר עוד יותר.

סעיף 12: טפסי יצירת קשר טפסי יצירת קשר הם אמצעי תקשורת חשוב בין האתר למשתמשים בו. בעת סקירת טפסי יצירת קשר, חיוני לוודא שהם מכילים את השדות המינימליים הנדרשים כדי להפחית את מאמצי המשתמשים ולהגדיל את שיעורי מילוי הטפסים. בנוסף, טפסי יצירת קשר צריכים לספק את האפשרות לעבור בין שפות בתחילת או בסוף הטופס אם האתר תומך במספר שפות. זה משפר את הנגישות למשתמשים המעדיפים לקיים אינטראקציה עם האתר בשפה המועדפת עליהם. כדי לשפר את חווית המשתמש, חשוב לספק הודעות שגיאה ברורות ואינפורמטיביות כאשר משתמשים ממלאים טפסים בצורה שגויה. הודעות אלו צריכות להיות מוצגות לצד שדות הטופס המתאימים ולהדגיש את הספציפי הרחב בצורה משמעותית את ההסבר לכל סעיף סעיף 1: לוגו ותיאור החברה לוגו החברה משמש כייצוג חזותי של זהות המותג. מיקומו בחלק העליון של האתר הוא קריטי מכיוון שהוא מבטיח שהמבקרים יוכלו לראות ולזהות אותו בקלות. יש לעצב את הלוגו באופן המשקף את תדמית החברה, ערכיה ואישיותה. זה צריך להיות מושך חזותית, בלתי נשכח ומסוגל לעשות רושם חזק על המבקרים. בנוסף ללוגו, חשוב לכלול ליד הלוגו סלוגן או תיאור קצר של פעילות החברה. זה מספק למבקרים הבנה מהירה של מה שהחברה עושה ועוזר להגדיר את ההקשר לשאר חלקי האתר. הסלוגן או התיאור צריכים להיות תמציתיים, אינפורמטיביים ומתאימים למסרים של החברה. זה צריך לתפוס את מהות המשימה של החברה ואת נקודות המכירה הייחודיות.

סעיף 2: מידע ליצירת קשר הכללת פרטי התקשרות חיונית עבור אתר אינטרנט מכיוון שהוא מאפשר למשתמשים ליצור קשר עם החברה. פרטי הקשר צריכים להיות מוצגים בצורה בולטת במיקום מרכזי באתר, על מנת להבטיח שמשתמשים יוכלו למצוא אותם בקלות. ניתן להשיג זאת על ידי הצבת פרטי הקשר בכותרת העליונה, התחתונה או בקטע ייעודי "צור קשר". פרטי הקשר הראשיים צריכים לכלול מספר טלפון, כתובת דוא"ל וכתובת פיזית אם רלוונטי. זה גם מועיל לספק למשתמשים שיטות חלופיות ליצירת קשר, כגון טופס יצירת קשר או תכונת צ'אט חי. הצגת אפשרויות יצירת קשר מרובות משפרת את נוחות המשתמש והנגישות, ומאפשרת להם לבחור את השיטה המתאימה להם ביותר.

סעיף 3: תפריט אתר תפריט האתר משמש ככלי ניווט למשתמשים לחקור חלקים ודפים שונים באתר. חשוב שיהיה תפריט ברור ותמציתי הנגיש בקלות מכל עמוד באתר. התפריט צריך להיות מעוצב באופן שינחה את המשתמשים באופן אינטואיטיבי לחלקים החשובים באתר ויעזור להם למצוא את המידע שהם מחפשים. בעת עיצוב תפריט האתר, חשוב לקחת בחשבון את ההיררכיה והארגון של הדפים. התפריט צריך לשקף את המבנה ההגיוני של האתר, לסווג דפים למדורים או למחלקות רלוונטיות. זה עוזר למשתמשים להבין את תוכן האתר ולנווט בו בצורה חלקה. עקביות היא המפתח בכל הנוגע לתפריט האתר. התפריט הראשי צריך להיות בעל עיצוב ומבנה עקביים בכל דפי האתר. זה מבטיח שמשתמשים יכולים לנווט באתר ללא בלבול, מכיוון שהם יכולים להסתמך על רכיבי ניווט מוכרים כדי למצוא את המידע שהם צריכים.

סעיף 4: מידע מודגש הדגשת מידע חשוב באתר מסייעת למשוך תשומת לב לפרטים מרכזיים, הודעות או הצעות. ניתן להשיג זאת באמצעות שימוש ברמזים חזותיים כגון צבעים, טקסט מודגש או באנרים. על ידי הדגשה ויזואלית של מידע חשוב, יש סיכוי גבוה יותר שמשתמשים יעסקו בו ויבצעו את הפעולות הרצויות. מידע מודגש יכול לכלול מבצעים מיוחדים, הנחות לזמן מוגבל, מהדורות מוצרים חדשים או עדכונים חשובים שהמשתמשים צריכים להיות מודעים אליהם. על ידי הפניית תשומת לב לפרטים אלה, משתמשים מעודדים לחקור עוד או לנצל את ההצעות. המפתח הוא למצוא איזון בין הפניית תשומת לב למידע חשוב והימנעות מהצפת המשתמשים עם יותר מדי אלמנטים מודגשים. היבט נוסף של הדגשת מידע הוא לציין את הדף, המחלקה או הקטגוריה שהמשתמש נמצא בה כעת. ניתן להשיג זאת באמצעות רמזים חזותיים כגון הדגשת פריט התפריט המתאים או שימוש בניווט בפירורי לחם. על ידי הדגשת מיקומו של המשתמש באתר, קל יותר לנווט ולמצוא מידע רלוונטי.

סעיף 5: נתיב ניווט נתיב ניווט ברור ואינטואיטיבי חיוני למשתמשים כדי לנווט באתר ביעילות. המשתמשים צריכים להיות מסוגלים להבין את מיקומם הנוכחי בתוך מבנה האתר ולמצוא את דרכם בקלות אל מדורים או דפים אחרים. כדי להבטיח נתיב ניווט ברור, חשוב לעצב היררכיה הגיונית של דפים. זה כרוך בארגון דפים לפי קטגוריות או מחלקות ומתן מבנה ברור המשקף את תוכן האתר. משתמשים צריכים להיות מסוגלים לחזור בקלות לאחור או להתקדם בתוך האתר מבלי להרגיש אבודים או מבולבלים. כדי לסייע בניווט, מומלץ לכלול רכיבי ניווט בולטים כמו תפריטים או פירורי לחם. תפריטים צריכים להיות מעוצבים בצורה מושכת ויזואלית ואינטואיטיבית. פירורי לחם מספקים למשתמשים שובל של קישורים המציגים את מיקומם הנוכחי ומאפשרים להם לנווט חזרה לדפים קודמים בקלות. על ידי מתן נתיבי ניווט ברורים, משתמשים יכולים לנווט באתר ביעילות ולמצוא את המידע שהם צריכים.

סעיף 6: קישור לדף הבית קישור לוגו החברה בחלק העליון של האתר לדף הבית הוא מוסכמה נפוצה בעיצוב אתרים. לחיצה על הלוגו אמורה להחזיר את המשתמשים לעמוד הראשי של האתר, ללא קשר למיקומם הנוכחי באתר. תכונה זו משמשת קיצור דרך נוח למשתמשים לחזור לדף הבית, שהוא לרוב נקודת ההתחלה לחקר האתר. זה מספק עקביות והיכרות, מכיוון שהמשתמשים מצפים שהלוגו יתפקד כקישור לדף הבית. זה עוזר למשתמשים לנווט באתר בצורה יעילה יותר ומפחית חיכוכים בחוויית המשתמש.

סעיף 7: תוכן מסך ראשון התוכן המופיע במסך הראשון, ממש מתחת לחלק העליון של העמוד, הוא חיוני למשיכת תשומת לב המשתמשים ולספק להם מידע חשוב ללא צורך בגלילה. אזור זה מכונה בדרך כלל "בחלק העליון והקבוע" ויש לבצע אופטימיזציה כדי למשוך משתמשים ולהעביר מסרים מרכזיים ביעילות. יש לבחור בקפידה את תוכן המסך הראשון ולתעדף אותו כדי להבטיח שהוא מושך את תשומת הלב של המשתמשים ומעודד אותם לחקור עוד. זה יכול לכלול סקירה תמציתית של החברה, תכונות או יתרונות מרכזיים, או קריאה משכנעת לפעולה שמנחה את המשתמשים לנקוט בפעולה מיידית. על ידי הצבת מידע חשוב במיקום בולט זה, יש סיכוי גבוה יותר שמשתמשים יתקשרו בו וימשיכו לגלול או לחקור את האתר. סעיף 8: באנרים ואלמנטים באנרים ואלמנטים באתר יכולים להיות השפעה משמעותית על חווית המשתמש. יש להשתמש באנרים באופן אסטרטגי כדי לקדם הכרזות, הצעות או אירועים חשובים. הם צריכים להיות מושכים ויזואלית, להעביר בבירור את המסר המיועד ולספק קריאה ברורה לפעולה. חשוב להימנע מהעמסה באתר בבאנרים מוגזמים שעלולים להציף את הגולשים ולהסיח את דעתם מהתוכן והמטרות העיקריות של האתר. בכל הנוגע לכפתורים באתר, חשוב לעצב אותם באופן שיעיד בצורה ברורה על אופיים הניתן ללחיצה. משתמשים צריכים לזהות בקלות כפתורים כאלמנטים אינטראקטיביים שניתן ללחוץ עליהם כדי לבצע פעולה. עיצוב נכון, כגון שימוש בצבעים, צורות ותוויות טקסט מתאימות, עוזר למשתמשים להבין את מטרת הכפתור ומעודד אינטראקציה. יש להסיר או למזער אלמנטים חסרי משמעות או חסרי משמעות שאינם מוסיפים ערך או תורמים לחוויית המשתמש. על ידי ייעול עיצוב האתר והתמקדות באלמנטים רלוונטיים ומשמעותיים, המשתמשים יכולים לקבל חווית גלישה ממוקדת ומהנה יותר.

סעיף 9: קישורים מודגשים הדגשת קישורים בתוך הטקסט עוזרת למשתמשים לזהות ולהבדיל אותם מתוכן טקסט רגיל. ניתן להשיג זאת על ידי שימוש בצבעי טקסט שונים, קו תחתון או הוספת רמזים ויזואליים אחרים כדי להבליט את הקישורים. על ידי הדגשת קישורים, משתמשים יכולים לזהות במהירות אלמנטים הניתנים ללחיצה ולנווט לדפים רלוונטיים או למשאבים חיצוניים. זה משפר את חווית המשתמש הכוללת ומפחית את המאמץ הנדרש למשתמשים למצוא מידע נוסף ולגשת אליו. חשוב לשמור על עקביות בהדגשת קישורים ברחבי האתר כדי להבטיח חוויה ויזואלית מגובשת.

סעיף 10: עיצוב טקסט שמירה על עקביות בעיצוב טקסט חשובה ליצירת ממשק משתמש מגובש ונעים חזותית. כשזה מגיע לגופנים וסגנונות טקסט , רצוי לבחור פונטים קלים לקריאה ומושכים חזותית. בחירת גדלי גופן מתאימים, מרווחים וגבהי שורות מבטיחה שהטקסט יהיה קריא ונוח לקריאה עבור משתמשים במכשירים ובגדלים שונים של מסך. שימוש בכותרות ובכותרות משנה יכול לעזור לפרק את התוכן ולהפוך אותו לסריקה יותר. זה מאפשר למשתמשים לזהות במהירות את הנקודות או החלקים העיקריים של הטקסט ולנווט למידע שהם מעוניינים בו. שימוש עקבי בסגנונות כותרות והיררכיה ברחבי האתר יוצר תחושה של מבנה וארגון. יש לשמור על פסקאות קצרות יחסית כדי לשפר את הקריאות. בלוקים ארוכים של טקסט יכולים להיות מרתיע והכריע עבור המשתמשים. פיצול הטקסט לפסקאות קטנות יותר מקל על המשתמשים לעכל את המידע ומעודד אותם להמשיך לקרוא. ניתן להשתמש בהדגשת טקסט, כגון עיצוב מודגש או נטוי, כדי להדגיש מילות מפתח או ביטויים חשובים בתוך הטקסט. זה מפנה את תשומת הלב לנקודות המפתח ועוזר למשתמשים להבין במהירות את הרעיונות או המושגים העיקריים. חשוב להקפיד על ניגודיות נכונה בין צבע הטקסט לצבע הרקע כדי לשפר את הקריאה. יחסי ניגודיות גבוהים משפרים את הקריאות, במיוחד עבור משתמשים עם ליקויי ראייה או אלו הצופים באתר בתנאי תאורה שונים.

סעיף 11: כותרת תחתונה הכותרת התחתונה ממוקמת בתחתית האתר ומשמשת כעזר ניווט ומרכז מידע. לעתים קרובות הוא מכיל קישורים לדפים חשובים כגון הדפים אודותינו, יצירת קשר, תנאי השירות ומדיניות הפרטיות. הכללת קישורים אלה בכותרת התחתונה מבטיחה שמשתמשים יוכלו לגשת בקלות למידע הרלוונטי הזה ללא קשר למיקומם באתר. הכותרת התחתונה יכולה לכלול גם אלמנטים נוספים כגון סמלי מדיה חברתית, טפסי הרשמה לניוזלטר ומידע על זכויות יוצרים. אלמנטים אלה מספקים למשתמשים הזדמנויות נוספות לתקשר עם החברה ולהישאר מחוברים. עיצוב הכותרת התחתונה צריך להיות נקי ומאורגן, עם תיחום ברור בין חלקים שונים. זה צריך להיות עקבי ויזואלית עם שאר האתר ולספק חווית משתמש מגובשת. הכותרת התחתונה צריכה להיות נגישה בקלות וניתנת לגלילה, ולאפשר למשתמשים למצוא מידע חשוב ללא קושי.

סעיף 12: עיצוב רספונסיבי עיצוב רספונסיבי הוא היבט חיוני בפיתוח אינטרנט מודרני. היא מבטיחה שהאתר יתאימו ויוצג כראוי במכשירים ובגדלים שונים של מסך, לרבות מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, טאבלטים וטלפונים ניידים. עם השימוש הגובר במכשירים ניידים לגלישה באינטרנט, עיצוב רספונסיבי הפך לחשיבות עליונה כדי לספק חווית משתמש חלקה בכל הפלטפורמות. עיצוב רספונסיבי כולל שימוש בפריסות גמישות, תמונות זורמות ושאילתות מדיה כדי להתאים את המראה והפונקציונליות של האתר בהתבסס על המכשיר של המשתמש. זה מבטיח שהתוכן יהיה קריא ונגיש בקלות, ושהמשתמשים יכולים ליצור אינטראקציה עם תכונות האתר ורכיבי הניווט של האתר ללא קושי. בעת יישום עיצוב רספונסיבי, חשוב לקחת בחשבון גורמים כגון גדלי גופנים, גדלי כפתורים, אופטימיזציה של תמונה והתנהגות תפריטי ניווט. יש להתאים את האלמנטים הללו בקפידה כדי לספק חווית משתמש אופטימלית בכל המכשירים. בדיקת האתר במכשירים ובגדלים שונים של מסך היא חיונית כדי לוודא שהוא מתפקד כמתוכנן. משוב וניתוח של משתמשים יכולים גם לספק תובנות חשובות לגבי תחומים שעשויים להזדקק לאופטימיזציה נוספת עבור מכשירים ספציפיים או רזולוציות מסך. בסך הכל, עיצוב רספונסיבי חיוני כדי לספק חוויה ידידותית ונגישה למשתמש למגוון מגוון של מבקרים באתר. היא מאפשרת למשתמשים לגשת לתוכן האתר וליצור איתו אינטראקציה במכשירים המועדפים עליהם, מה שמוביל למעורבות מוגברת ושביעות רצון.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

why Google will dominate AI in 2025

Here’s why Google will dominate AI in 2025 : 1. Unmatched Data Resources Why it matters : Google has access to one of the largest...

מה אין באינטרנט

למרות שהאינטרנט נראה כמרחב אינסופי עם גישה לכל פיסת מידע, ישנם דברים מסוימים שעדיין לא ניתן למצוא או לעשות באינטרנט. חשוב להבין את...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page