עוד שבוע מלא באירועים עבר על כוחותינו, הנה הסיכום:
מה חדש?
השב''כ מאמץ את הAI?
באחד השבועות האחרונים התקיימה בשב"כ ישיבת מטה שירות, מה שמקביל לישיבת מטכ"ל בצה"ל. נושא הדיון היה מפתיע משהו: בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI). כן, התופעה שאנחנו מכירים בתור ChatGPT או בארד מעסיקה בימים אלו את ראשי השב"כ.
השאלה שהם שואלים היא האם אפשר לרתום GenAI בשמה המקוצר כדי לשפר את יכולות הסיכול של השירות? האם פריצת הדרך הטכנולוגית הזו עשוייה להפוך את השב"כ ליעיל יותר, מדוייק יותר, זריז יותר?
הגישה שמוביל ראש השב״כ רונן בר גורסת שהזירה הביטחונית הישראלית נדרשת להוביל את קפיצת המדרגה המשמעותית בתחום ה-GenAI ברמה הלאומית, בשיתוף עם ענקיות הטכנולוגיה העולמיות, בהיבטי רגולציה ובהיבטי שיתוף ידע ויכולות.
בראייתו של בר, נכון ששב״כ יהיה הגורם המוביל בתחום בקהילה ומול שותפיה הביטחוניים של ישראל בעולם. את הגישה שלו בעניין מהפיכת ה-AI הוא יציג בשבוע הבא במסגרת כנס "שבוע הסייבר" השנתי של המרכז למחקר סייבר באוניברסיטת תל-אביב.
בינה מלאכותית גנרטיבית בשירות השב"כ היא רעיון שצריך לגלגל קצת בראש. זה דבר אחד לשאול את ChatGPT על מלחינים אוסטריים בולטים ולקבל כמה שמות של אנשים לא אמיתיים. זה דבר אחר לגמרי לשאול אותו מי עומד לבצע פיגוע הבוקר ולקבל רשימה של מחבלים בדויים.
אלא שבינה מלאכותית יוצרת היא כלי רב עוצמה שעד כה ראינו רק את קצה קצהו של יכולתה. והיכולת הזו היא לצלול לתוך אוקיינוס של נתונים ולהוציא מתוכו תובנות שאדם לא מסוגל למצוא ואפילו AI מהסוגים המסורתיים לא תצליח. ואם אלה יהיו תובנות מצילות חיים, אולי כדאי לגלגל את הרעיון הלאה, בזהירות.
אנחנו כבר מכירים לעומק (או שלא מספיק) את את יכולותיה של הבינה המלאכותית ולאן היא יכולה להוביל ולהגיע. בשילוה עם השב''כ זה יכול להיות מסוכן וטוב כאחד.
זה מאוד מתחבר גם לידיעה של שבוע שעבר שבה דיברנו על הועדה שהתקיימה בכנסת על כיצד עכשיו משתלטים על כל מה שקורה בארץ מבחינת רגולציה בתחום הזה.
יהיה שווה לעקוב, מה שבטוח, שזו לגמרי רק ההתחלה.
*מקור - Tech12
מידג'רני מתחדשת
לפני כמה ימים יצאה למידג'רני גרסה חדשה. מידג'רני 5.2 זהו שמה בישראל (ובכל העולם).
מידג'רני - התוכנה שמובילה ביד רמה בעיניי עדיין (ובעיניי רוב העולם) את כל השוק שקשור למחוללי תמונות יש מאין, Text2Image.
ויש כמה פיצ'רים חדשים ממש מגניבים שכדאי שתכירו בגרסה החדשה שהיא שיחררה.
אז מה חדש? אפשר לעשות זום אאוט ולמלא את התמונה, מעט בדומה לאאוט-פיינטינג של דאלי2 ולג׳נרטיב פיל של פוטושופ, רק עם פחות שליטה ויותר איכות. יש גם אפשרות של קיצור הפרומפט והעלמת מילים מיותרות (עם הפקודה /shorten).
יש גם פיצ'ר שנקרא Vary שנותן אופציות יותר רחבות לתוצאות עשירות ומשרישמות יותר.
אבל בואו נתעכב רגע על הפיצ'ר של הזום אאוט. בכנות אני אגיד לכם, כל הפיד שלי בפייסבוק מלא בתמונות של אנשים שמתלהבים יתר על המידה מהפיצ'ר הזה שבעיניי, הוא מגניב, וזהו. אחלה פיצ'ר אבל אנשים עשו ממנו מהפכת המילניום.
ההתלהבות נובעת מזה שעכשיו אפשר לייצר גם סרטונים בעזרת כלים אחרים בשילוב של כמה תמונות מאותה הסדרה שיצרתם בזום אאוט במידג'רני. אבל סבבה.
לדעתי העניין שהאיכות והריאליזם של התמונות בגרסה הזו הרבה יותר משמעותי יותר מלהיב.
אבל בסדר כל אחד יקח את זה למקומו שלו :)
סורי הייתי חייב לפרוק רגע.
הנה דוגמא של הזום אאוט מהאתר של מידג'רני:
והנה סרטון הדרכה על כיצד להשתמש שהכין ארז רובינשטיין המלך:
סרטון
*מקור - Mpost
משחק השבבים
והפעם זאת סיסקו (Cisco) שמייצרים חומרה חדשה שמאפשרת לנו להטיס כמות הרבה יותר גדולה של דאטא!
אני אנסה להסביר את זה בצורה פשוטה, תארו לעצמכם שיש לכם חבורה של מכוניות צעצוע מהירות במיוחד (להן נקרא GPUs), והן כולן טסות על המסלולים הקטנים שלהן (להם נקרא שבבים).
כדי להפוך את הדברים למרגשים יותר, אנחנו רוצים שכל המכוניות האלה יטוסו יחד על מסלול ענק.
זה המקום שבו סיסקו נכנסת לתמונה.
סיסקו מייצרת את הכבישים הגדולים והרחבים האלה (שהם השבבים) שמאפשרים לכל המכוניות להתחרות יחד בו זמנית.
לשבבים החדש האלה קוראים G200 ו-G202 והם מהירים פי שניים מהישנים! כלומר הם יכולים להכיל עד 32,000 מכוניות בבת אחת!
מעבר לכך שמדובר בחיסכון ענק באנרגיה, נדרשים גם פחות מתגים (יעני רמזורים) ובכך הנתונים יכולים באמת לטוס.
בנוסף לסיסקו יש כמובן עוד שחקניות שעוסקות בחומרה ושבבים וכרטיסי מסך, GPU, ועוד כמה מילים מורכבות כאלה ואחרות (בקיצור, כל מה שנדרש מבחינת משאבים על מנת שהכלי AI יצליחו לעבוד כמו שצריך) כמו Nvidea שהוזכרה כאן גם בעבר, ונראה שגם מתחת לפני השטח ישנה תחרות סמויה ומעניינת בין החברות הגדולות שעוסקות יותר במאחורי הקלעים של תעשיית הAI.
שווה לעקוב :)
המהירות שהטכנולוגיה מתקדמת מתחת למכסה המנוע, עוד מוצר שמייצר עוד תמונה זה מגניב, אבל הדברים האלה הם מה שגורם לזה לקרות באמת.
*קרדיט לעומר הררי היקר
*מקור - EconomicTimes
==================================
כדאי שתכירו
סרטונים ומאמרים שאני חושב שתאהבו:
מאמר מעניין על חברת Slack שפיטרה אלפי עובדים במטרה להחליפם בAI עכשיו מגייסת מחדש בעקבות פיצ'ר AI חדש שהם מפתחים. . אירוני משהו? לא יודע. תקראו ותחליטו בעצמכם. קישור למאמר כאן
לירן חולצה אפורה מופיע באירוויזיון כדמותה של נועה קירל עם הלהיט ''יוניקורן''. אין לי מה להוסיף על זה. קישור לסרטון כאן
מאמר שמגולל את התפתחות האירועים של עו''ד שנתפס מנסח תביעה בחסות הChatGPT ועכשיו נענש על כך. תמיד אמרתי לכם אל תתבססו על כל מה שהצ'אט מוציא עבורכם, קחו הכל בעירבון מוגבל, הנה מה שקורה אם לא מטילים ספק. אורך - כ3 דק' קריאה קישור למאמר כאן
כלים מגניבים שפגשתי:
1. כלי AI ליצירת מצגות (אבל אחד כזה שטוב באמת) - ChatBA
שאלה שחוזרת על עצמה כמעט בכל הרצאה שלי ובפוסט בקהילה: ״תגיד, יש איזה כלי טוב שבונה מצגות?״
ואני תמיד עונה ״עוד לא, כל מה שניסיתי עד כה די מעפן״.
אז אולי התשובה הולכת להשתנות, כי האתר ChatBA השיק בניית מצגת מפרומפט. ובעברית, כותבים את הנושא, לוחצים על כפתור הקסם (מתחיל להיות בנאלי, כל אתר שני רושם מג׳יק על כפתור הג׳ירוט שלו) ומקבלים מצגת שלמה מוכנה, כתובה עם שקפים, כותרות, טקסט ותמונות. הכל מוכן בלחיצת כפתור. וכמובן שניתן לערוך כל מה שרוצים, לשנות, להוסיף או למחוק. ונכון, זו לא מצגת מרשימה שהייתי מציג בכנס, אבל היי, בשביל תלמידים זה מושלם פלוס פלוס ובשביל מקצוענים כמוכם זו דרך לעקוף את מחסום הדף הריק הראשון. כרגע, בגלל עומס על השרתים (יותר נכון, אזלו להם קריאות ה-Api של OpenAi כי הם משלמים על כל מצגת שאתם מנסים) אי אפשר לג׳נרט מצגות, אבל יש להם שלוש דוגמאות מוכנות שאפשר לראות את הפרומפט ואת התוצר שלהם.
עלות - נראה שחינמי
*קרדיט לארז רובינשטיין המלך
2. כלי AI להסרת watermarks מסרטונים ותמונות - AniEraser
טוב האמת היא שקצת לא נעים לי להמליץ על הכלי הזה, אבל אני בעצמי השתמשתי בו אז לא אהיה צבוע :)
מי שלא יודע, watermarks זה הסימנים האלה שמופיעים על הסרטונים\תמונות שאתם יוצרים באתרים כאלה ואחרים. לדוגמא - כשאתם מורידים תמונה בחינם מאיזה אתר, לפעמים יש איזה סימון על התמונה שמסמל בעצם מאיזה אתר התמונה הגיעה, כנל לגבי סרטונים שאתם עורכים במקומות ואותם מקומות רוצים ''להשאיר חותם'' על סרטון שלכם, עבורם זה פרסומת או סיבה מספיק טובה לקחת כסף בשביל לתת את האופציה להוריד את הסרטון מבלי אותו סימון.
אז הנה כלי מבוסס AI שפשוט יודע להוריד עבורכם את אותם סימנים מבאסים מהברטונים והתמונות שלכם.
אתם פשוט מעלים את הקובץ ומסמנים איפה החלק שצריך להוריד ולאחר כמה רגעים אתם מקבלים קובץ ''משופר'' מבלי הסימון המעצבן.
עלות - 35$ לחודש או 39$ לשנה.
יקר כן, הם בחלט יודעים לנצל את נק הכאב של אנשים שלא מוכנים לשלם לתוכנות בשביל לקבל קבצים בלי סימונים.
תעדכנו איך היה אל תהיו צבועים ;)
3. כלי AI לעיצוב מוצרים - Pebblely
מי שמתעסק במכירת מוצרים פיזיים, איקומרס וכו', הנה כלי שאתם חייבם להכיר :)
העזרת האתר הזה תוכלו לעצב מוצרים בלחיצת כפתור, לעצב רקעים מהממים למוצריםש לכם, וכל זה כשאתם יושבים עדיין מול המחשב ולא צריכים לצאת החוצנ לעשות יום צילומים מייגע.
מעלים קובץ של תמונה של אחד המוצרים שלכם ומשם הוא כבר יציע עבורכם כל מיני עיצובים מהממים שמיטיבים עם המוצרים שלכם להמרה גבוהה יותר.
אם יש מוצר חדש שחשבתם עליו ואתם מתים לדעת איך הוא יראה, לא רק בראש שלכם - גם את זה התוכנה יודעת לעשות.
בקיצור, שווה לנסות.
עלות - 40 תמונות בחודש זה בחינם, ולאחר מכן החבילה הכי בסיסית תעלה 19$ בחודש.
הרשמה לרשימת דיוור AI (ai-israel.minisite.ms)