top of page
Writer's pictureמאיר פלג

מדיניות AI יכולה להיות בעיית פרטיות

מערכות בינה מלאכותית אוספות ומעבדות לעתים קרובות כמויות גדולות של נתונים אישיים, שניתן להשתמש בהם כדי לעקוב אחר אנשים, לחזות את התנהגותם או להפלות אותם. לדוגמה, מערכות בינה מלאכותית המשמשות לזיהוי פנים או לשיטור חזוי יכולות לאסוף ולאחסן נתונים על פניהם או תנועותיהם של אנשים, שיכולים לשמש כדי לעקוב אחריהם או לכוון אותם למעקב. מערכות בינה מלאכותית המשמשות להחלטות גיוס או הלוואות עשויות להשתמש בנתונים על התנהגותם בעבר של אנשים כדי ליצור תחזיות לגבי הביצועים העתידיים שלהם, מה שעלול להוביל לאפליה.


ישנן מספר דרכים לטפל בבעיות פרטיות במדיניות AI. גישה אחת היא לפתח תקנות המחייבות מערכות בינה מלאכותיות להיות מתוכננות ולהשתמש בהן באופן שמגן על הפרטיות. גישה נוספת היא לפתח פתרונות טכניים שיכולים לסייע בהגנה על הפרטיות, כגון הצפנה או אנונימיזציה. חשוב גם להעלות את המודעות לנושאי פרטיות וללמד אנשים כיצד להגן על הפרטיות שלהם בעת שימוש במערכות AI.


להלן כמה מבעיות הפרטיות הספציפיות שיכולות לנבוע ממדיניות AI:


* **איסוף ושימוש בנתונים:** מערכות בינה מלאכותית אוספות לעתים קרובות כמויות גדולות של נתונים אישיים, שניתן להשתמש בהם כדי לעקוב אחר אנשים, לחזות את התנהגותם או להפלות אותם.

* **שקיפות ואחריות:** זה יכול להיות קשה להבין איך מערכות AI עובדות וכיצד הן משתמשות בנתונים אישיים. זה יכול להקשות על מתן אחריות על מערכות בינה מלאכותיות על פעולותיהן.

* **הטיה ואפליה:** מערכות בינה מלאכותית יכולות להיות מוטות, מה שעלול להוביל לאפליה נגד קבוצות מסוימות של אנשים. לדוגמה, הוכח כי מערכות בינה מלאכותית המשמשות לזיהוי פנים נוטות יותר לזיהוי שגוי של אנשים צבעוניים.

* **אבטחה ובטיחות:** מערכות בינה מלאכותית יכולות להיות פגיעות לפריצות ואיומי אבטחה אחרים. זה עלול להוביל לגישה לא מורשית או לחשיפה של נתונים אישיים.


חשוב להתייחס לבעיות הפרטיות הללו על מנת להבטיח שהשימוש בבינה מלאכותית יהיה באופן המכבד את הפרטיות ואת זכויות האדם.

2 views1 comment

Recent Posts

See All

why Google will dominate AI in 2025

Here’s why Google will dominate AI in 2025 : 1. Unmatched Data Resources Why it matters : Google has access to one of the largest...

מה אין באינטרנט

למרות שהאינטרנט נראה כמרחב אינסופי עם גישה לכל פיסת מידע, ישנם דברים מסוימים שעדיין לא ניתן למצוא או לעשות באינטרנט. חשוב להבין את...

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
מאיר פלג
מאיר פלג
Jun 29, 2023

TECH BITS

נו נו נו OpenAI: בקשה לתביעה ייצוגית נגד מפתחת ChatGPT טוענת ש-OpenAI הפרה זכויות יוצרים ופרטיות של מיליוני בני אדם בתהליך אימון מודל הבינה המלאכותית שלה. בבקשה שהוגשה לבימ"ש בקליפורניה, טוענת פירמת עורכי הדין קלרקסון בנוסף ש-OpenAI לא שקופה מספיק מול המשתמשים במוצריה לגבי השימוש בדאטה שהם מספקים לאימון ופיתוח מוצרים נוספים שמניבים לה רווחים. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם מזינים שאילתא ל-ChatGPT (לכתבה המלאה ב-tech12)

Like
bottom of page