כתיבה טקטית – הנדסת תובנה
תמצית הכוח של המילה הכתובה היא בהיותנ תהליך מנטלי כדי לחדור למוחוא של קונה פוטנציאלי , להניע אותו לפעולה, לקבלת החלטה.
שפה משכנעת, מושכת, זו אמנות המלל. קופירייטינג הוא תהליך פסיכולוגי של משיכת לקוח בעזרת מלל המשפיע על מטיבציה ,מעורבות ורגש.
שעשוע עם מלל כמו שימוש במספר אי זוגי(דווקא אי זוג או ראשוני), מילים מסוימות, משחקי מילים/כוונות, טריקים של עיצוב המשולבים בהצגת המלל- הכל "עובד".
שימוש בשני מספרים במלל/כותרת עושה את החשיבה להליך השוואתי "קל לעיכול". זה הליך שמטרתו להערים על המוח ולתעלו לכיוון מוגדר. מספרים גורמים לתהליך המספק סדר.
המספר הראשון מזמין את הקורא, והשני מסביר . הכפת אפקט כזו משפיעה מאד ("17 איש חסכו 23% ברכישת הנופש מוקדם"). מספרים אי זוגיים מחייבים את הקורא לעצור ולחשוב מהיכן הגיעו.
גם שמות תואר משפיעים - חדש, חינמי, ייחודי, מהיר, בלעדי, חסכוני וכו'. אבל שילוב שני שמות תואר רגשיים באותה כותרת – זה עושה עבודה טובה יותר - " מי היה מאמין שמחיר זול משקף 17 משתמשים ראשונים שרכשו מכונית זו").
שאלות בטקסט ממקדות תשומת לב. כותרת במרכאות מושכת תשומת לב(ציטוט – מי אמר את זה?). מרכאות מאותתות על מומחיות, סמכותיות, ואמינות.
שלוש הצהרות משכנעות יותר מאשר עודף מלל – "אם אתה אוהב למכור, יותר תנועה, עוד לידים – הרי תאהב את הקורס שלנו".
פחד מכישלון, אובדן, מראה טיפש וכו', באים לידי ביטוי במוחם של הקוראים. פחד הוא מניע אנושי ראשוני. זה גורם לקהל לפעול. לכן זה יכול להיות בעל ברית בתוכן משכנע והדוגמאות כיום הם פרסומי בחירות...
כשאנשים קוראים מילים שליליות, כמו מזיק, אידיוט, התרסקות, תקועים, ערמומיים, נכשלים, מתגעגעים, איסור, ולעולם לא, הם מתבלבלים, מרגישים אי נוחות ומתחילים לדאוג, גם אם באופן לא מודע.
למשל:
זו הסיבה שהבלוג שלך לעולם לא יצליח (פחד מכישלון)
כיצד ליצור חיבורים בכנסים אם אינך מוחצן (פחד מדחייה)
האם אתה פוגע בתוכן שלך עם 11 הטעויות האלה? (פחד מחוסר התאמה)
השתמש במוח שלך כדי להגיע למוח שלהם . בהצלחה.
Comments