top of page
Writer's pictureמאיר פלג

השפעות קנאביס רפואי על הגוף

השפעות קנאביס רפואי על הגוף

קנאביס רפואי, המכונה גם מריחואנה רפואית, מתייחס לשימוש בקנאביס ומרכיביו למטרות רפואיות. בעוד שההשפעות של קנאביס רפואי יכולות להשתנות בהתאם לאדם ולמצבים הספציפיים המטופלים, הנה כמה השפעות כלליות שעשויות להיות לו על הגוף:

1. שיכוך כאבים: אחד היתרונות הידועים ביותר של קנאביס רפואי הוא תכונותיו משככות כאבים. זה יכול לעזור להקל על כאב הקשור למצבים כגון כאב כרוני, כאב נוירופתי, דלקת פרקים, טרשת נפוצה וכאב הקשור לסרטן.

2. השפעות אנטי דלקתיות: נמצא כי קנאביס רפואי בעל תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לסייע בהפחתת דלקת במצבים כמו דלקת פרקים, מחלת קרוהן והפרעות דלקתיות אחרות.

3. הרפיית שרירים: קנאביס יכול לשמש כמרפי שרירים, עוזר להפחית התכווצויות שרירים ונוקשות. השפעה זו יכולה להיות מועילה למצבים כמו טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון ופציעות חוט השדרה.

4. הקלה על בחילות והקאות: קנאביס רפואי משמש בדרך כלל כדי להקל על בחילות והקאות, במיוחד בחולים שעוברים כימותרפיה או כאלה עם מצבים כמו איידס או הפרעות במערכת העיכול.

5. גירוי תיאבון: קנאביס יכול לעורר תיאבון, מה שמועיל לאנשים החווים ירידה בתיאבון או ירידה במשקל עקב מצבים רפואיים כמו סרטן, HIV/איידס או אנורקסיה.

6. וויסות חרדה ומצב רוח: זנים מסוימים של קנאביס יכולים להיות בעלי השפעות מרגיעות ועשויים לסייע בניהול סימפטומים של חרדה והפרעות מצב רוח כגון דיכאון, הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) והפרעת חרדה כללית (GAD).

7. השפעות הגנה על עצבים: מחקרים מסוימים מראים שלתרכובות מסוימות בקנאביס יש תכונות נוירו-פרוקטטיביות, מה שאומר שהן עשויות לסייע בהגנה על המוח ומערכת העצבים מפני נזק או ניוון. זה יכול להיות יתרונות פוטנציאליים למצבים כמו מחלת אלצהיימר, אפילפסיה ומחלת פרקינסון.

8. ויסות שינה: לקנאביס רפואי יכולות להיות השפעות הרגעה ועשוי לסייע בשיפור איכות השינה אצל אנשים הסובלים מנדודי שינה או הפרעות שינה.

9. השפעות נוגדות הקאה: קנאביס נמצא יעיל בהפחתת בחילות והקאות, מה שהופך אותו למועיל עבור אנשים שעוברים כימותרפיה או חווים בחילה כתופעת לוואי של תרופות.

10. השפעות נגד התקפים: קנאבידיול (CBD), תרכובת שנמצאת בקנאביס, הוכיחה הבטחה בהפחתת התדירות והחומרה של התקפים בצורות מסוימות של אפילפסיה, כגון תסמונת Dravet ותסמונת לנוקס-גאסטאוט.

11. ניהול גלאוקומה: קנאביס רפואי יכול לסייע בהפחתת הלחץ התוך עיני, המועיל לאנשים עם גלאוקומה. עם זאת, השפעותיו עשויות להיות זמניות, וטיפולים אחרים מומלצים בדרך כלל כגישה העיקרית לניהול מצב זה.

12. השפעות נוגדות עוויתות: לקנאביס יש תכונות מרגיעות שרירים שיכולות לסייע בהפחתת התכווצויות שרירים והתכווצויות, מה שהופך אותו למועיל במצבים כמו טרשת נפוצה, פציעות חוט השדרה והפרעות תנועה מסוימות.

13. פוטנציאל אנטי-סרטני: מחקרים ראשוניים מצביעים על כך שלתרכובות מסוימות בקנאביס עשויות להיות תכונות אנטי-סרטניות, המעכבות את צמיחת הגידול ומונעות התפשטות של תאים סרטניים. עם זאת, יש צורך במחקר נוסף כדי להבין היטב את היתרונות והמנגנונים הפוטנציאליים הכרוכים בכך.

14. הפחתת השימוש באופיואידים: קנאביס רפואי הוכיח הבטחה בהפחתת השימוש באופיואידים לטיפול בכאב. על ידי מתן אפשרות חלופית לשיכוך כאבים, זה עשוי לעזור להפחית את התלות באופיואידים ואת הסיכונים הנלווים.

15. השפעות נוגדות חרדה: בעוד שלקנאביס יכול להיות השפעות מפחיתות חרדה עבור אנשים מסוימים, הוא עלול להחמיר את תסמיני החרדה אצל אחרים. התגובה לקנאביס ביחס לחרדה יכולה להשתנות, וחשוב לקחת בחשבון הבדלים ורגישויות אינדיבידואליות.

זכור, ההשפעות של קנאביס רפואי עשויות להשתנות בהתאם לגורמים כגון הזן, המינון, אופן הניהול והתגובה האישית. חיוני להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות שיכול לספק הדרכה מותאמת אישית ולעקוב אחר ההתקדמות שלך.

האם יש תופעות לא טובות לגוף?

בעוד שקנאביס רפואי יכול להציע יתרונות טיפוליים שונים, חשוב להיות מודע לכך שעשויות להיות לו גם השפעות שליליות פוטנציאליות מסוימות על הגוף. הנה כמה שיקולים:

1. ליקוי קוגניטיבי: שימוש בקנאביס, במיוחד כאשר הוא נצרך במינונים גבוהים או לאורך תקופה ארוכה, עלול להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי, כולל זיכרון, קשב ויכולות קבלת החלטות. זה יכול להיות רלוונטי במיוחד אצל מתבגרים ומבוגרים צעירים, שכן המוח שלהם עדיין מתפתח.

2. בעיות נשימה: עישון קנאביס עלול להוביל לבעיות נשימה דומות לאלו הקשורות לעישון טבק. עישון קבוע של קנאביס עלול לגרום לברונכיטיס כרונית, שיעול, צפצופים וסיכון מוגבר לזיהומים בדרכי הנשימה.

3. פוטנציאל התמכרות: בעוד שפוטנציאל ההתמכרות של קנאביס נמוך בדרך כלל מזה של חומרים כמו ניקוטין או אופיואידים, אפשר לפתח תלות בקנאביס, במיוחד בשימוש תכוף ורב. אנשים מסוימים עשויים לחוות תסמיני גמילה עם הפסקת הטיפול.

4. השפעות פסיכיאטריות: במקרים מסוימים, שימוש בקנאביס יכול להוביל או להחמיר בעיות נפשיות. זה עלול להגביר את הסיכון לפתח פסיכוזה, במיוחד אצל אנשים בעלי נטייה להפרעות פסיכוטיות. זה יכול גם להחמיר תסמינים של חרדה, דיכאון ומצבי בריאות נפשיים אחרים אצל אנשים מסוימים.

5. פגיעה בקואורדינציה ובזמן התגובה: שימוש בקנאביס עלול לפגוע בקואורדינציה המוטורית ולהאט את זמני התגובה. זה יכול להגביר את הסיכון לתאונות, במיוחד בעת נהיגה או הפעלת מכונות.

6. השפעות קרדיווסקולריות: קנאביס יכול לגרום לעליות זמניות בקצב הלב ובלחץ הדם. זה יכול להיות בעייתי עבור אנשים עם מצבים קרדיו-וסקולריים קיימים או כאלו שנמצאים בסיכון לבעיות קרדיו-וסקולריות.

7. אינטראקציות עם תרופות: קנאביס יכול לקיים אינטראקציה עם תרופות מסוימות, כולל מדללי דם, נוגדי קרישה, תרופות הרגעה וכמה תרופות נוגדות דיכאון. חיוני להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות כדי להבין אינטראקציות אפשריות ולהתאים את משטרי התרופות בהתאם.

חשוב לציין שהחומרה והסבירות של השפעות שליליות אלו עשויות להשתנות בהתאם לגורמים כגון הבדלים אינדיבידואליים, מינון, תדירות השימוש ושיטת הניהול. להלן כמה דוגמאות לאינטראקציות בין תרופות בין קנאביס לתרופות מסוימות:

1. מדללי דם/נוגדי קרישה: קנאביס עלול ליצור אינטראקציה עם תרופות כמו וורפרין, הפרין או מדללי דם אחרים, מה שמגביר את הסיכון לדימום. זה עלול להפריע לחילוף החומרים של תרופות אלו ולשנות את יעילותן.

2. תרופות הרגעה/חרדה: קנאביס יכול לשפר את השפעות הרגעה של תרופות כגון בנזודיאזפינים (למשל, דיאזפאם, אלפרזולם) ואנטי-היסטמינים מרגיעים. שילוב זה עלול לגרום להרגעה מוגזמת, ישנוניות ופגיעה בקואורדינציה.

3. תרופות נוגדות דיכאון: שימוש בקנאביס לצד תרופות נוגדות דיכאון מסוימות, כגון מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין סלקטיביים (SSRI) או תרופות נוגדות דיכאון טריציקליות (TCA), עלול להגביר את הסיכון לתופעות לוואי כגון סחרחורת, בלבול והרגעה. זה עשוי גם להשפיע על חילוף החומרים של תרופות אלו, ולשנות את רמות הדם שלהן.

4. מדכאי מערכת העצבים המרכזית: שילוב של קנאביס עם חומרים אחרים המדכאים את מערכת העצבים המרכזית, כמו אופיואידים, ברביטורטים או אלכוהול, יכול להעצים את השפעות ההרגעה ולהגביר את הסיכון לדיכאון נשימתי ולפגיעה בתפקוד המוטורי.

5. תרופות נגד התקפים: קנאביס, במיוחד CBD, עשוי לקיים אינטראקציה עם תרופות מסוימות נגד התקפים, כגון קלובאזם, חומצה ולפרואית או פניטואין. זה יכול להשפיע על רמות הדם של תרופות אלו ועלול לשנות את יעילותן או להגביר את הסיכון לתופעות לוואי.

6. מדכאים חיסוניים: שימוש בקנאביס עלול ליצור אינטראקציה עם תרופות המדכאות את מערכת החיסון, כמו ציקלוספורין או טקרולימוס, הנפוצות בשימוש לאחר השתלת איברים. אינטראקציה זו יכולה להשפיע על חילוף החומרים של תרופות אלו ועלולה להוביל להשפעות שליליות או לשינוי ברמות התרופות.

חיוני להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או רוקח לגבי אינטראקציות אפשריות בין תרופתיות לפני השימוש בקנאביס רפואי, במיוחד אם אתה נוטל תרופות כלשהן. הם יכולים לספק ייעוץ מותאם אישית על סמך התרופות הספציפיות וההיסטוריה הרפואית שלך כדי להבטיח את בטיחותך ולייעל את תוצאות הטיפול.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

why Google will dominate AI in 2025

Here’s why Google will dominate AI in 2025 : 1. Unmatched Data Resources Why it matters : Google has access to one of the largest...

מה אין באינטרנט

למרות שהאינטרנט נראה כמרחב אינסופי עם גישה לכל פיסת מידע, ישנם דברים מסוימים שעדיין לא ניתן למצוא או לעשות באינטרנט. חשוב להבין את...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page