top of page
ERVIN.png

אז איך היה?

הכנס התקיים למרות מזג האויר והאובך, בשינויי לו"ז זעירים. המתכנסים כובדו בכניסה בכובע הכנס (נגד אבק ושמש), בשפע של ממתקים (שנחטפו מיד) של קרן אוחיון ממבשרת (ממתקים מרוקאיים), עוגיות "לחם יין" מיהוד, חטיפי שטראוס, ושפע בקבוקי המים של מי עדן .

שפע הכיבוד שנתרם ונרכש, וחולק למתכנסים, סייע לנו לחלק  גם לסגל המקום, לצוות הנקיון,  לפלוגת טירונים שהגיעה למפגש חינוך, לשומרי האתר וכו'. נקווה שהסגל לא ישמין ....תמונות מחזורי צמ"פ ס' וגם פ' שהיו על קיר הכניסה נתרמו למרכז המידע של יד לשריון.

את צהלות המפגש היה קשה להחמיץ. חלק יותר וחלק פחות. את האוירה באוטובוס ההסעה הצפוני שמענו בשיחת טלפון אל האוטובוס, במפגש שני אנשי חוליה טכנית. אחרי 49 שנים הזכרון לא נצרב, לא פעיל במידה סבירה, גם העיניים פחות, וראינו איך עיניים רבות נצמדות לחזה הנושא תג השם.   . שני המ"פים  קבלו וחבשו את כובע המ"פ עם ציון התפקיד ב 67.

במענה לשאלה שנשאלה - שם אתר האינטרנט נבחר בגלל הגרעין הארגוני ויוזמי הכנס, וישאר כזה למען הנצחת המפגש לדורות הבאים.

בכנס השתתפו כ- 80% מחברינו שאישרו הגעה, אחוז גבוה יחסית ככל שידוע לנו. אם נתחשב באלה שהתנצלו על בעיות (גיל) המוכרות לנו,  הרי הנוכחות מגיעה לכמעט 90%.  מספר הנוכחים הכללי כ 150. זה יפה ומוכיח על מהות הכנס וההצלחה באיתור החברים, כמובן גם מעיד על תקשורת  יעילה שהוקמה מול כולם על ידי יוסי אגוזי, היישר מארה"ב לישראל. הגעת חברינו מחו"ל, הייתה הישג  בפני עצמו, ותודה במיוחד לרב טוביה בן חורין שהיה איתנו בששת הימים, וגם בכנס. גם תודה ליחיאל וגיורא, למאיר גרינפלד ובמיוחד ליוסי אגוזי.

הציר המרכזי בכנס הוא מחזור אוגוסט 66 בתקופה  יולי 66-יולי 67 והתמקדות בסיפורי מלחמת ששת הימים. היינו חייבים לתחום זמנים, כי אחרת הכנס היה הופך לכנס גדוד 52 לדורותיו...למרות שניסינו לא לומר לא למבקשים להגיע- דווקא אלה "שלחצו" - נעדרו. חבל.

הכנס פעל לפי תכנית המקור (ראו בעמוד הכנס באתר זה), בשינוי מיזערי בגלל מזג האויר, שבו למעשה רק החלפנו את הסיור בהקרנת סרט. הצלחנו לבצע את קליטת המתכנסים בצורה חלקה ומהירה בזכות יוסי ודינה, קיימנו את טקס היזכור כהלכתו, הנחנו זר, וגם פרח ליד שמות חללי הפלוגות (במלחמות 67-73). שמענו קדיש מהרב טוביה בן חורין (איש צוות בפלוגה ס' ב 67), שכיבד אותנו בבואו במיוחד מקהילתו בשווייץ. טעמנו את הכיבוד הנוסף בפטיו בבניין הראשי, הזכרנו את שמות חברינו שאינם כבר איתנו, הקשבנו ליוסי עם המקאמה על שנות הצבא כפי שכתב לאשתו, שמענו סיפורי חברים וקיימנו שיח חברים. הכרנו מחדש את חברי העבר בפלוגות ס' ו פ', וניסינו לדלג על פער של 49 שנים . התרגשנו לראות חברים שהיו איתנו באש ובדם, תרתי משמע. שמענו סיפורים שמעולם לא סופרו, וחוויות שלא ידענו מאותה תקופה.

ירדנו לאולם מרכבה לשמוע את הפרק הרציני יותר. ראינו את הסרט לזכרו של שאול סולניק ז"ל, חלל פלוגה ס' ואת דברי מיכל אחותו התאומה. בפרק האמנותי הקשבנו לזמיר (נתן קרן-קסוס) מלווה בנגינת הפסנתר של מאיר גרינפלד, שתרם לאוירה גם בדבריו לזכר חברנו אילן וצלר. בארוע היתה נוכחת מיקה, אלמנתו של אילן. 

הרב טוביה בן חורין הביא לנו אתנחתא מעניינת בתחום ראש השנה והחברות, מירה לפידות דיברה על הכוננות לפני המלחמה, זאב בורשטיין חיווה דעתו על אסטרטגיות וסיפר על פ' במלחמה, ויעקב לפידות תיאר את קרבות פלוגה ס'.   התעורר דיון קצר מי נסע מרחק גדול יותר על זחלים....גם על זה יש ויכוח- "למי יש יותר גדול".

את הארוע סיכם משה בורנשטיין בהגות/הגיגים,

ובמילות תודה לכל מי שסייע בהצלחת הכנס(קישור).

 

ERVIN 184.jpg
Avi Mor

9 בספטמבר 2015 · 

בהמשך למה שכתבתי על הכנס בפוסטים הקודמים אני רוצה לספר כיצד זה התחיל לגבי. ב- 30 ביולי, בדיוק 46 שנים ויומיים לאחר שהשתחררתי מהצבא, בשעות הערב, זמן קצר לאחר שחזרתי ממכון הכושר, צלצל הטלפון בבית וכשהרמתי את השפופרת שמעתי קול מהעבר: "מדבר אלי חאריס אני מחפש את אברהם..." זכרון הבזק עלה מיד לראשי, הפסקתי אותו ואמרתי: "אלי מחטיבה 14 גדוד 52" והוא אמר: "אז זה אתה?" ועניתי שכן. הוא המשיך וסיפר שזמן רב הוא מחפש אותי. לא היה קל לאתר אותי כי שיניתי את שמי, ואני הייתי בין האחרונים, אולי למעשה האחרון שאותר. העלינו קצת חוויות והוא סיפר לי על הכנס ובקש את מספר הטלפון הסלולרי וכתובת אימייל כדי להעביר למארגנים. יומיים לאחר מכן, בשבת, התקשר אלי מארה"ב מי שהיה איתי באותה מחלקה, יוסי אגוזי, מיד זכרתי אותו, וסיפר לי על הכנס המתוכנן ועל מלאכת איתור החברים הקשה.
הכל התחיל מגחמה של מאיר פלג (פוטרוך) עוד באוקטובר 2014 וכל הכבוד לו, ליוסי ולאחרים שעזרו במלאכת האיתור. הם הפעילו גם חוקר בהתנדבות שבדק שמות בכל הרשומות האפשריות. יש 175 שמות ברשימה, שכוללת את המפקדים (מפקד הפלוגה היה יעקב לפידות שלימים היה המנכ"ל של המשרד לבטחון פנים ואני בכלל לא זכרתי אותו), את אנשי הצוותים ואת אנשי החוליה הטכנית (אלה המכונאים שליוו אותנו בזחל"מ עם מנוף וטיפלו בתקלות שצוות הטנק לא יכול היה לטפל). מתוכם 12 נהרגו במלחמות, 17 נפטרו מסיבות טבעיות ואחד נהרג בתאונת גלישה אוירית. רק 16 חברים לא אותרו וזה הישג יפה לגבי דור שגדל ללא פייסבוק (שהיום מתעדים בו במלל ובתמונות כל צעד שעושים), ללא טלפון סלולרי (שמספרו הפך למספר זהות חליפי) ואפילו טלפון קווי היה רק ליחידי סגולה ולמקורבים.
לכנס הגיעו כ- 90 אחוזים, כלומר כ- 115 חברים, מתוכם כארבעה או חמישה באו במיוחד ממקומות מגוריהם בחו"ל.

משה בורשטיין - צאלים - דצמבר 2015

 icqipq@gmail.com       אם אינך רשום עדיין - כתוב לכתובת האמורה  עם פרטי קשר מלאים.  
 יש למי מכם תמונות שלא ראיתם בדף התמונות? שלחו לכתובת זו
 
   סיכום: סיור הנכדים ביד לשריון- 20 אוגוסט
השתתפו : משה בורנשטיין ונכדיו, שמואל סלע (בורשטיין) ונכדיו,  מאיר פלג(פוטרוך) ונכדיו -ליאור, עמית ורוני פלג , ג'ורג'  מאיר ונכדיו, רון גינזבורג, וראובן ברק. הסיור נמשך כשעה, מודרך וסרט מורשת לקינוח. אלה שאיתם הספקתי לשוחח , כולל הנכדים, יצאו מהסיור ברשמים מעניינים ועמוקים. מומלץ סיור שכזה לכולנו. 
 

ידידנו נתן קרן (קסוס) נפטר 

והלוויה היתה ב 4 אוקטובר 2021.

 -----------------------------------------------------

בצער רב אנו מודיעים על פטירתו של טוביה בן-חורין בכ’  אדר ב, התשפ"ב  24.3.2022
benchorin.ta@gmail.com
ניתן לשלוח הודעות לעדינה בן חורין 

בגלריית התמונות צילומי פלוגות קשורות, עם חלק מחברינו .

כנס 8 לספטמבר הפך לכאורה להיות מכנס מתוכנן של פלוגה ס' לכנס פלוגה מ'(פלוגת הטירונות)....הכל התחיל בגחמה של יחיד והסתיים בכנס של שתי פלוגות.   מעניין.   התחלנו כפלוגת מ' , פלוגת טירוני מחזור אוגוסט 66 . שנתיים וחודשיים של שירות, הארכה לשנתיים וחצי ואחר כך לשלוש שנים. זוכרים?     מחזור גיוס עם הארכת שירות פעמיים ולא בתנאי קבע. בחצי שנה אחרונה קבלנו "שכר". לאחר הטירונות פוצלה הפלוגה לצמ"פ בשתי פלוגות טנקים - שרמן  ו AMX, ס' ופ', בהתאמה.   כל אחד גורלו ומזלו. במרץ 67 המשכנו לקמ"ט וחלק פוזרו לנ', לכורדני ולשנלר, ואולי למקומות נוספים. הקמ"ט נקטע "לכבוד" מלחמת  6 הימים.  לאחר המלחמה - התפזרנו לא רק בחיל השריון , שלחנו נציג לחיל הים וגם לחיל התותחנים, להדרכות, להקמת ביה"ס לנט"ר והשארנו נציגות מכובדת בתותחנים. שליחינו בחילות האחרים הגיעו לדרגות בכירות(רון גינזבורג(דפני)  ושמעון שחם (שמע) .    כל אלה נכחו במפגש שאולי ראוי לקרוא לו "מחזור אוגוסט 66 במלחמת ששת הימים". היה מעניין.

גרעין מייסדי ויוזמי הכנס - צמ"פ שרמן M51

bottom of page