ההשפעה הפוטנציאלית של נשיאות טראמפ שנייה ("טראמפ 2.0") על הפרטיות תהיה תלויה בגורמים שונים, כולל שינויי מדיניות, שינויים רגולטוריים וגישת הממשל לטכנולוגיה ולמעקב.
הנה כמה תחומי השפעה סבירים:
1. **מדיניות מעקב**:
- תחת הממשל הראשון של טראמפ, הייתה תמיכה משמעותית בתוכניות מעקב ממשלתיות, עם ניסיונות לחדש היבטים מרכזיים של חוק PATRIOT של ארה"ב, כולל איסוף נתונים המוני על ידי הסוכנות לביטחון לאומי (NSA).
- נשיאות שנייה של טראמפ יכולה לראות המשך או הרחבה של פעילויות מעקב כאלה, שעלול להגביר את הניטור של תקשורת דיגיטלית ולהחליש את תקני ההצפנה.
2. **תקנות פרטיות הנתונים**:
- במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, הממשל בדרך כלל פחות תמך בתקנות מחמירות של פרטיות נתונים. לדוגמה, בשנת 2017, הקונגרס ביטל כללים שהיו מגבילים ספקי שירותי אינטרנט (ISP) למכור נתוני צרכנים ללא הסכמה.
- אם טראמפ היה חוזר, ייתכן שיהיה פחות דגש על הגנת פרטיות נתונים קפדנית ברמה הפדרלית, מה שעלול להשאיר נתונים אישיים חשופים יותר לניצול תאגידי.
3. **חברות טכנולוגיה ואיסוף נתונים**:
- ממשל טראמפ היה ביקורתי במיוחד כלפי חברות טכנולוגיה גדולות, והאשים אותן בהטיה ובהשגחה יתרה. עם זאת, לא הייתה דחיפה משמעותית לחקיקת הפרטיות הפדרלית כדי לבלום את נוהלי איסוף הנתונים שלהם.
- כהונה שנייה של טראמפ עשויה להוביל לעימותים מתמשכים עם ענקיות הטכנולוגיה, אך לא בהכרח לגרום לחוקי פרטיות נתונים מחמירים יותר, במיוחד אם הממשל מתמקד בדה-רגולציה.
4. **פיקוח תוכן וחופש ביטוי**:
- טראמפ היה קולני לגבי צנזורה ברשתות חברתיות, במיוחד בעקבות האיסורים שלו מפלטפורמות כמו טוויטר ופייסבוק. קדנציה שנייה יכולה להתמקד בהגבלת הכוח של חברות טכנולוגיה למתן תוכן, מה שעשוי לכלול שינויים בסעיף 230 (החוק המעניק לחברות טכנולוגיה חסינות משפטית לתוכן משתמשים).
- בעוד שהדיון הזה מתמקד בעיקר בחופש הביטוי, כל שינוי בסעיף 230 עשוי להיות בעל השלכות פרטיות, במיוחד אם פלטפורמות מגיבות על ידי הגדלת איסוף הנתונים כדי לנהל טוב יותר את תוכן המשתמש.
5. **הסכמי פרטיות בינלאומיים**:
- הגישה של טראמפ להסכמים בינלאומיים כללה לעתים קרובות משא ומתן מחודש או נסיגה מהאמנות. כהונה שנייה עלולה להביא אי ודאות להסכמי פרטיות בינלאומיים, כמו האיחוד האירופי-ארה"ב. Privacy Shield, השולט בהעברת נתונים בין אירופה לארה"ב. הדבר עלול לסבך את הטיפול בתזרימי נתונים חוצי גבולות.
לסיכום, ממשל שני של טראמפ ידגיש ככל הנראה את הביטחון הלאומי והדה-רגולציה הכלכלית על זכויות הפרטיות של הפרט, עלולה להרחיב את הפיקוח הממשלתי ולהגביל את הגנת הצרכן על פרטיות המידע. עם זאת, התוצאות המדויקות יהיו תלויות בסביבה הפוליטית והרגולטורית הרחבה יותר באותה תקופה.
Kommentare