top of page
Search

אבטחת מידע רעועה או לא קיימת באפליקציות בינה מלאכותית לארגונים

  • Writer: מאיר פלג
    מאיר פלג
  • Mar 19
  • 1 min read

השימוש ביישומי AI בתהליכים ארגוניים שונים מעלה חששות משמעותיים לאבטחת מידע. רבים מהיישומים הללו עוזרים לאסוף תובנות מטקסטים, להקליט דיונים ולזקק נקודות חשובות מהערות או אפילו מהקלטות. עם זאת, חומרים אלה מאוחסנים בדרך כלל בענן או בשרתים בבעלות המפתחים או היוצרים של האפליקציות. זה יוצר פגיעות מכיוון שהנתונים המצטברים חשופים לרוב לתהליכי הסקת מסקנות על ידי היוצרים עצמם, פוטנציאלית ללא אמצעי אבטחה מספקים.


הנתונים שנאספים ומאוחסנים על ידי יישומי בינה מלאכותית אלו משמשים לא רק לשיפור השירות עצמו - על ידי פעולה כחומר הדרכה למודלים של AI - אלא גם עלולים לחשוף מידע רגיש או סודי. זהו סיכון מכיוון שניתן לגשת לנתונים או לנתח אותם על ידי מפתחי האפליקציה או אפילו צדדים שלישיים זדוניים, בהתאם לפרוטוקולי האבטחה של האפליקציה.


יתר על כן, קיימת האפשרות שניתן להשתמש בנתונים אלו למטרות לא מכוונות, כגון ריגול. היוצרים של כלי הבינה המלאכותית הללו יכלו תיאורטית לגשת למידע קנייני, סודי או אישי, ולהפוך את הבינה המלאכותית לכלי פוטנציאלי למעקב ואיסוף מידע. זה חיוני לשקול היטב את השלכות האבטחה והפרטיות של שימוש ביישומי AI, במיוחד בסביבות רגישות או ארגוניות.


לסיכום, בעוד שטכנולוגיות AI מציעות פוטנציאל גדול ליעילות ולתובנה, הן מביאות איתן גם סיכונים הקשורים לפרטיות ואבטחת מידע, שעלולים להיות מנוצלים למטרות נבזיות.

 
 
 

Recent Posts

See All

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
מאיר פלג
מאיר פלג
Mar 19

Like

מאמרים בסיוע בינה מלאכותית

©2022 by מאמרים בסיוע בינה מלאכותית. Proudly created with Wix.com

bottom of page