top of page

מגמות  בתחום עסקים קטנים  (על פי המקור המעניין השבועי של WIX והתאמה לשוק בישראל)
דברים שכדאי לדעת.... 
למרות שעסקים קטנים מתמודדים עם כמה מהאתגרים הגדולים שלהם השנה, רבים לומדים גם כיצד ליצור קשר מחדש עם לקוחותיהם, ולהסתגל לצרכי השוק המתעוררים.
כתוצאה מכך, בעלי עסקים מתחילים לחקור יותר את מגמות הענף שלהם, כדי לסייע לעצמם בתכנון לעתיד וליצור הזדמנויות חדשות, החל מהפיכת אתר שגרתי לאתר העונה על צרכי הלקוחות בצורה טובה יותר, וכלה באחריות אקולוגית וחברתית. 
8 מגמות עסקיות קטנות מובילות בשנת 2020 :
הסטה לכיוון מסחר אלקטרוני
שיווק במובייל
הפעלת האפליקציה ייחודית של העסק
התאמה אישית של שירות לקוחות
עליית עבודה מרחוק ככל שניתן לפי סוג העסק
גידול קהילה מקוונת וקידום ברשתות חברתיות
קידום שקיפות נתונים
ידידותי לסביבה ואחראי חברתית !

01.  מסחר אלקטרוני - בשנים האחרונות חלה מעבר קבוע של חנויות פיזיות לשיווק בסחר אלקטרוני, יש מוצלח ויש מוצלח פחות. מנסים להגדיל את השוק וזה בא לידי ביטוי רב בתקופת הקורונה.  

  אתה יכול לעשות זאת על ידי הוספת dropshipping לחנות המקוונת שלך, שעוזרת לך למכור סחורה מבלי לשלם עבור מלאי. בעזרת מכירה ואספקה לפי דרישה, פריטים ייווצרו במקום או יוזמנו מסיטונאי , רק לאחר שהוזמנו.

 אפשר לעשות הכל במסחר אלקטרוני -  להקים מגוון שירותים מתמחים, להשתמש בתכונות המתקדמות  כולל dropshipping, ניהול הזמנות ותשלומים, שימוש בתובנות מונעות נתונים כדי לפקח על הביצועים(AI), ועוד.
 
02. שימוש בשיווק סלולרי - שיווק במובייל הוא אח, המגמות העסקיות הקטנות/גדולות ביותר שהשתלטו על הבמה הגלובלית ללא שום אינדיקציה להאטה. המשמעות היא שיווק העסק  לקהל המשתמשים הסלולרי  על ידי הגעה אליו דרך הסמארטפונים או הטאבלטים שלהם. אחרי הכל, ככל שבעלות סמארטפונים ממשיכה לצמוח במהירות ברחבי העולם - עם כ -5 מיליארד אנשים הנושאים מכשירים ניידים - סביר מאוד שהערוץ הישיר ביותר לקהל   הוא באמצעות הטלפון שלהם. בישראל יש קבוצה המכינה כבר תשתיות למשחקים מרובי משתתפים על בסיס קהל "שבוי" הנמצא בתחבורה ציבורית במשך שעות. מעבר לבניית אתרים מותאמים לניידים יש גם אפשרות שיגור מידע על מבצעים לאלה שעומדים בקשר עם בית העסק. כמובן אפשרי הודעות על בסיס מיקום, המצאות קונה פוטנציאלי בסביבת העסק. 
03. הפעלת האפליקציה ייעודית של בית העסק - 
יותר אנשים משתמשים במכשירים הניידים שלהם כדי לבצע עסקאות יומיות . לכן, באמצעות אפליקציה ייעודית אפשר לנהל את העסק  "בהישג  האצבעות". הלקוחות יכולים להזמין שירותים, לרכוש מוצרים ולהישאר מחוברים באמצעות צ'אט, קבוצות או פורום,גם בדרכים. אפשר לייצר קהילה ניידת בדרכים, למען העסק.

 04. התאמת שירות לקוחות - פרסונליזציה - בשנת 2020, חשוב מתמיד להגדיר בבירור את שוק היעד  ולדעת יותר על הקהל הפוטנציאלי. רצוי לדעת זאת באמצעות הבנת ההתנהגות של הלקוחות. שירות לקוחות בהתאמה אישית עוסק בהתאמת שירותים לצרכים ולרצונות הספציפיים של כל אחד מהלקוחות שלכם. אנשים כיום לא רוצים להיות מופגזים עם יותר מדי אפשרויות, לא רוצים הצעות שאינן מעניינות אותם, ומעדיפים מגע אישי במקום זאת, מצפים שיותר עסקים יידעו בדיוק מה הם רוצים. על ידי ביצוע מספר צעדים פשוטים, בית העסק  יכול להציע לאדם בדיוק מה שהוא צריך. המגמה של שיווק ברשתות חברתיות צריכה להיות ממוקדת יותר לקבוצות בעלות עניין משותף וכאן הכשלון של פייסבוק למשל - בהקבצות. ההגדרות של פייסבוק לקבוצות הנשענות על הגדרות מקימי קבוצות או לחליפין גם על שמות הקבוצות - זו הגדרת כשלון בהבנת שפה וסלנג. לאן פייסבוק משייכת קבוצת גיל שלישי שנקראת "סבבים וסבבות"? ראו ותלמדו שיש לשווק בדרך עצמאית וישירה לתוך קבוצות, בטקסטים מחוכמים ומתוחכמים, גם כשאין מנהלי הקבוצות מאשרים פרסום. מעטים יודעים לבצע מהלכים כאלה, והשאר נחסמים. אגב - השמעתם על הקבוצה "פרופיל פיקטיבי - מידע מחברים לבדיקה" שבאה במטרה לחסל כל מיני "דרקונים" שמשחיתים את הרשתות החברתיות? נשמח לקבל קישור למאמר שמספר על איך פייסבוק מחליטה ,מבחינה כמותית של דיווחים, לחסל פוסטים לקויים מסיבות מסוימות או פרופילים. דגש על כמות הדיווחים, כי זה כנראה פרמטר חשוב.  לבסוף, על ידי לימוד התנהגות הרכישה בעבר של הלקוחות שלך, תוכל תוכל להמליץ על סחורה או שירותים אחרים שהם עשויים למצוא חן בעיניהם, למשל שליחת קמפיין שיווקי בדוא"ל של המוצרים שלך או קופונים מותאמים אישית. אפשר להציע גם זירה עצמאית של לקוחות מתמידים שמזמינים חברים לרכישות. הלקוחות מתוגמלים על כך.

 

05. עליית עבודה מרחוק - מגמה חשובה מאד שתפיע רבות על ירידה בשוק הנדל"ן והשכרות כולל מתחמי עבודה שיתופיים. האתגר האמיתי יהיה איך לאזן בין עבודה וחיים פרטיים. כל עסק ילמד מחדש לטפח את רוח הצוות שעוד בריחוק חברתי, על ידי שיתוף בפעילות אינטרנטית מסוגים שונים, דמויי זום וכאלה אחרים.  כמו כן, התפיסה החדשה תהיה שמירה על תרבות החברה הייחודית  והבעת הערכה לעבודתם הקשה בעזרת מחוות או הטבות משמעותיות.
 
06. גידול קהילה מקוונת - יצירת קהילה סובבת מותג. שיתוף תוכן ומידע, סמינרים ובלוג, "סודות מהחדר",  ביסוס מומחיות או טיב המוצר, שאלות ותשובות, סמינרים מקוונים ללקוחות,  צ'אט, ויצירת הקשבה בקהילה. 

07. קידום שקיפות נתונים - מדיניות פרטיות תהפוך לנכס חשוב בכל עסק. ערך זה יוצג בפומבי כמקדם מכירות. אמנם זו דרישה חוקית, אך תתורגם לנכס יח"צני. שימוש ב"קוקיס" יתורגם להיותו נכס שיווקי ולא למעקב.


08.  ידידותי לסביבה ואחריות חברתית - הצרכנים מבינים ורוצים, בדרך כלל, התייחסות לבעיות סביבה. בעסקים הנוגעים בדרך כלשהי בתחום-יודגש ערך ההכנה על הסביבה. התייעלות כחלק מתהליך העבודה, ודיווח לציבור, יתורגמו לערך ונכס לכל ארגון ועסק. "הירוק" יתפוס מקום חדש. תהיה פעילות ספונסרית משמעותית סביב קהילות מוגדרות.
 
 לסיכום - ימים קשים לפנינו, שנתיים או ארבע אפילו קשות, עד לתחילת התאוששות , כנראה.

 השורדים יצליחו להשתקם, אלה שיחשבו אחרת וחכם - הם השורדים האמיתיים. 

bottom of page